In welke richting moeten zonnepanelen geplaatst worden op een plat dak?

Heeft u de vraag: “In welke richting moeten uw zonnepanelen geplaatst worden op een plat dak?” dan bent u op de juiste pagina. In bovenstaande video en onderstaande blokken geven wij antwoord op de vraag in welke richting zonnepanelen geplaatst moeten worden.

Zonnepanelen gericht op het zuiden halen het meeste energie uit de zon. Gebruikt u overdag het meeste stroom? Dan is kiezen voor zonnepanelen richting het zuiden de beste keus. Het is namelijk het slimst om zonne-energie op te wekken wanneer u het ook zelf verbruikt.

Een gemiddeld huishouden gebruikt met name in de ochtend en in de avond energie. Voor deze huishoudens is het vaak het best om, indien mogelijk, te kiezen voor een oost-west systeem. Het is namelijk slim om zonne-energie op te wekken wanneer u het ook zelf gebruikt.

Wanneer je, zoals een gemiddeld huishouden, in de ochtend en avond het meeste energie gebruikt is kan je het best de zonnepanelen richting het oosten en westen laten leggen. Je kan dan ook meer zonnepanelen per m2 kwijt.

Wanneer je het meeste stroom overdag verbruikt kan je het best de zonnepanelen richting het zuiden laten leggen. Het zuiden is het meest optimaal om de meeste energie uit de zon te halen.

Heeft u een vraag en is deze nog niet beantwoord in onze FAQ?
Laat het ons weten, wij komen bij u terug met het antwoord op uw vraag!

Contact