Zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen?

In het kort: pv-zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektrische gelijkstroom. Echter in huis gebruiken we wisselstroom om alle apparaten te voorzien van wat ze nodig hebben.

Om gelijkstroom om te zetten naar wisselstroom is een omvormer nodig. Deze stuurt de wisselstroom van de zonnepanelen naar de meterkast. Wekt u meer stroom op dan u verbruikt, wordt de overige stroom terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet en krijgt u daar een compensatie voor terug.

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een goede investering. Ze besparen u geld. Ze leveren namelijk meer op dan dat het kost om ze aan te schaffen. Ook stijgt de waarde van uw huis, daar zonnepanelen het energielabel van uw huis verbeteren.

Zo zijn ze goed voor het milieu, maar zeker ook voor uw portemonnee.

 

Verdienmodel/besparing/rendement

Met zonnepanelen wekt u zelf stroom op. Deze stroom wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Voor elke kWh die u opwekt krijgt u gemiddeld €0,21. Stel dat u ongeveer 4.000 kWh per jaar opwekt (12 panelen), is uw opbrengst €840. Dit is bijvoorbeeld veel meer dan uw spaargeld aan rendement oplevert. Verder ziet u uw stroommeter letterlijk teruglopen en uw maandelijks bedrag afnemen. Altijd een fijn gevoel.

Hoe gaan we te werk?

Advies op maat

Wij komen bij u langs en kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en welke het best bij u en uw situatie passen.

Offerte

We rekenen uit hoeveel panelen u nodig heeft en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. U kunt alles nog even rustig nalezen en bespreken voor u akkoord gaat. Ook helpen we bij het terugvragen van de BTW.

Inplannen

Na akkoord zullen we een dag inplannen die u goed uitkomt om de zonnepanelen bij u te komen plaatsen.

Z-day

De zonnepanelen worden vandaag bij u geplaatst door vakkundige en gecertificeerde monteurs. Na het plaatsen wordt de omvormer aangesloten en leggen we uit hoe alles werkt.

Heeft u nog vragen of hulp nodig?

De specialisten van Duurzaam Plus staan voor u klaar!

073 782 01 09
Info@duurzaam-plus.nl