fbpx

Zonnepanelen

Wij zijn volledig gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen & gebouwen met alle verduurzamings maatregelen.

073 782 01 09

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in stroom. Hierbij wordt een ander soort stroom opgewekt dan uiteindelijk in huis kan worden gebruikt. Het is dus nodig om de opgewekte stroom tussentijd om te zetten in een bruikbare variant.

Hiervoor wordt een omvormer gebruikt: deze zet de opgewekte gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. De omvormer stuurt de wisselstroom vanaf de zonnepanelen naar de meterkast, waarna u direct gebruik kan maken van uw zelf opgewekte stroom. 

Wekt u meer stroom op dan u verbruikt? Dit is geen probleem. Het teveel aan stroom wordt automatisch geleverd aan het openbare elektriciteitsnet en u ontvangt hier compensatie voor vanuit uw energieleverancier.

Zonnepanelen platdak
Zonnepanelen platdak

Waarom zonnepanelen?

Het aanschaffen van zonnepanelen is een slimme investering: niet alleen bespaart u maandelijks geld op uw energierekening, ook stijgt de waarde van uw woning door een verbeterd en groener energielabel. Daarnaast draagt u met het verduurzamen van uw stroomopwekking bij aan het milieu en een duurzame toekomst voor volgende generaties. Stroom opwekken via uw eigen dak verlaagd namelijk de CO2-uitstoot van uw woning. Zo zijn zonnepanelen goed voor het milieu, maar zeker ook voor uw portemonnee.

Zonnepanelen sportvereniging

Opbrengst en rendement

Met zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op door gebruik te maken van een gratis energiebron, namelijk de zon. U bespaart direct geld doordat elk zelf opgewekt kilowattuur (kWh) niet meer afgenomen hoeft te worden bij de energieleverancier. Daarnaast wordt u gecompenseerd voor alle stroom die u niet meteen verbruikt en dus levert aan het openbare elektriciteitsnet. Dit wordt gedaan door de energieleverancier: deze verrekend de hoeveelheid stroom die u afneemt met de hoeveelheid stroom die u levert. Op deze manier bespaart u flink op uw energiekosten. 

Daarnaast bieden zonnepanelen een hoog rendement: hier kan geen bank tegen op. Voor elke kWh die u opwekt krijgt u gemiddeld €0,21. Stel dat u jaarlijks ongeveer 4.000 kWh aan stroom opwekt (12 panelen), levert dit €840 op. Dit is een aanzienlijk hoger bedrag dan de rente die u zou krijgen wanneer u het geïnvesteerde bedrag op een bankrekening zou zetten of laten staan.

Naast dat zonnepanelen een hoog rendement bieden en u maandelijks flink bespaart op uw energierekening, krijgt u ook geld terug voor de aanschaf ervan. U krijgt namelijk BTW terug van de Belastingdienst wanneer u kiest voor zonnepanelen. Deze BTW teruggave maakt zowel de aanschaf als installatie van uw zonnepanelen 21% goedkoper. 

Hoe gaan wij te werk?

Advies op maat

Wij komen bij u langs en kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en welke het best bij u en uw situatie passen.

Offerte

We rekenen uit hoeveel panelen u nodig heeft en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. U kunt alles nog even rustig nalezen en bespreken voor u akkoord gaat.

Inplannen

Na akkoord zullen we een dag inplannen die u goed uitkomt om de zonnepanelen bij u te komen plaatsen. Dan worden ze geleverd en geplaatst door vakkundige monteurs

Veel gestelde vragen

Na akkoord op de offerte streven wij er naar om binnen 8 weken de panelen bij u op het dak te hebben geplaatst.
Houd er rekening meer dat u een aanpassing in de meterkast moet doen.

Uiteraard zullen wij u hierbij helpen.
Zonnepanelen hebben een positief effect op de waarde van uw huis. Want hoe groenere je energielabel, des te gunstiger voor de waarde van uw huis.

Projecten

Tijd voor verduurzaming? Neem contact met ons op

Uw huis toe aan renovatie of denkt u aan verduurzaming? En wilt u vrijblijvend advies. Vul het contactformulier in en wij helpen u graag.

    Vraag offerte aan

    Vraag een vrijblijvende offerte aan. We komen graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.