Dakisolatie

Waarom dakisolatie?

Wanneer een dak niet geïsoleerd is, ontsnapt warme lucht door het dak. Door het dak te isoleren maakt u een eind aan de kou in huis en daalt uw gasverbruik aanzienlijk. Er is minder tocht, vooral in het trapgat.

Dakisolatie zorgt er tevens voor dat zolderkamers in de zomer koeler zijn en in de winter lekker warm. Los van dat het goed is voor uw portemonnee, zorgt het ook voor een waardestijging van uw woning

Wat is dakisolatie

Wanneer lucht warm wordt stijgt deze op en kan  tussen de gaten en kieren van het dak naar buiten verdwijnt, wanneer deze niet geïsoleerd is. 

Dakisolatie is het bedekken van het dak met een isolatielaag. Deze laag komt onder de dakpannen te liggen en houdt zo de warmte binnen.

Door het dak goed te isoleren kunt u fors besparen op stookkosten.

Binnen of buiten isoleren

Wanneer u besluit het dak te isoleren is het verstandig te kijken naar welke isolatie het best bij u past. Is uw dak ook toe aan renovatie, dan is het handig om van buiten het dak te isoleren. Is de buitenkant van het dak nog in goede staat, is het meest voor de hand liggend om het dak van binnen te isoleren

Mogelijkheden dakisolatie

Welke isolatie geschikt is voor uw huis, hangt af van de constructie van het dak en uw wensen

Dakisolatie aan de binnenkant

Dakisolatie aan de buitenkant

Isolatie plat dak

Isolatie schuin dak

Is mijn woning geschikt?

Check hier of dakisolatie bij jou mogelijk is

 

Voor ieder dak is er een manier om te isoleren. Doe het meteen goed en kies voor kwalitatief goede dakisolatie met een hoge isolatiewaarde.

Weet je niet zeker of je al dakisolatie hebt? Neem eens een kijkje in je dak, bijvoorbeeld bij een afvoerpijp, om te zien of er isolatiemateriaal aanwezig is en hoe dik dat is.

Heeft jouw woning al dakisolatie? In de meeste gevallen is dat matige isolatie. Die kun je nog verbeteren met extra isolatiemateriaal. Je huis blijft in de winter warmer, in de zomer koeler, en het is een stap naar wonen zonder aardgas.

Kom je er nog niet helemaal uit? Heeft u nog extra informatie of advies nodig? We komen graag langs om samen met u te kijken wat het best bij u past.