Spouwmuurisolatie

Wat is spouwmuurisolatie?

Huizen gebouwd van 1920 tot en met 1974 hebben vaak een spouw. Dat is een ruimte van ongeveer 5 centimeter tussen de binnenmuur en de buitenmuur.

Meestal zijn deze huizen niet voorzien van een isolatielaag tussen deze muren. Deze is op te vullen met isolatiemateriaal, vandaar de term spouwmuurisolatie.

Hoe gaan we te werk?

Wanneer u kiest voor spouwmuurisolatie, wordt er door ons gekeken of uw spouw geschikt is om te isoleren. Wanneer een spouwmuur geschikt geacht wordt, boren we aan de buitenkant van de gevel gaten.

Via deze gaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Nadat alles goed geïsoleerd is, worden de gaten weer gedicht en netje op kleur van de voegen gebracht.

 

Waarom spouwmuurisolatie?

 

In de spouw kan een flinke windstroom ontstaan. Warmte en kou trekt door de muren heen. Wanneer een spouw geïsoleerd wordt, houdt het in de winter de warmte lekker binnen en in de zomer blijft het huis koel.

Verder duurt het isoleren van een spouw maar een halve dag en hoeven we niet bij u binnen aan de slag. Alleen aan de buiten komt wat stof los. Een makkelijke en wooncomfort verhogende maatregel waar u nog jaren plezier van heeft.

Hoe gaan we te werk?

Advies op maat

Wij komen bij u langs en kijken of uw spouw geschikt is voor spouwmuur-isolatie. Er wordt met u overlegd welke isolatie methode het best bij u en uw situatie passen.

Offerte

We rekenen uit wat en hoeveel u nodig heeft en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. U kunt alles nog even rustig nalezen en bespreken voor u akkoord gaat. Ook kunnen we helpen bij het terugvragen van de BTW.

Inplannen

Na akkoord zullen we een dag inplannen die u goed uitkomt om de spouwmuurisolatie bij uw woning aan te brengen.

D-day

De spouwmuur wordt vandaag bij u geïsoleerd door vakkundige monteurs. Na het isoleren worden alle gaten weer gedicht en alles opgeruimd.

Heeft u nog vragen of hulp nodig?

De specialisten van Duurzaam Plus staan voor u klaar!

073 782 01 09
Info@duurzaam-plus.nl